iPhone sa Face ID i Touch ID podrškom se očekuje 2021. godine

Prema izvještaju Kua, povratak Touch ID funkcije neće značiti da će Face ID biti uklonjen. Oba sigurnosna sistema se očekuju u tandemu, čime će se korisnicima pružiti izbor da telefon otključavaju pomoću lica ili otiska prsta

Mnogi su smatrali da je Face ID budućnost iPhone uređaja, kada je Apple implementirao ovu funkciju umjesto Touch ID. Međutim, u posljednje vrijeme sve je više glasina o tome da Apple još uvek ne odustaje od Touch ID. Sada novi izvještaj analitičara Ming-Chi Kua tvrdi da ćemo povratak tehnologije vidjeti 2021. godine.

Foto: Benchmark

Prema izvještaju Kua, povratak Touch ID funkcije neće značiti da će Face ID biti uklonjen. Oba sigurnosna sistema se očekuju u tandemu, čime će se korisnicima pružiti izbor da telefon otključavaju pomoću lica ili otiska prsta.

Touch ID sistem će biti novog tipa, a očekuje se da će Apple konačno implementirati senzor otiska prsta ispod ekrana iPhone uređaja. Ostaje da se vidi da li će i na koji način Apple uspjeti da svoje rješenje načini drugačijim od onoga što druge kompanije već nude na ovom polju.

Komentari

avatar