Subota, 3 Juna, 2023
Rubrika:

iPhone prve generacije prodat za 63.000 dolara

Prvi iPhone je 2007. godine na godišnjem sajmu Macworld predstavio tadašnji šef Applea Steve Jobs

Primjerak prve generacije Appleovog smartphonea iPhone prodat je na aukciji za 63.000 dolara, što je oko 100 puta više u odnosu na prvobitnu cijenu.

Telefon je prodat na aukciji kuće LCG Auctions, a nalazi se u kutiji koja nikad nije otvorena.

Kada se pojavio na tržištu, prvi iPhone je koštao 599 dolara, imao je 3,5-inčni ekran i kameru od 2 MP, kao i 4 te 8 GB interne memorije. Mogao se povezati s internetom, a korisnicima je bio na raspolaganju i iTunes, međutim, prodavnice aplikacija nije bilo.

Uređaj je koristio 2G mrežu te je bio ekskluzivan za AT&T.

Ponude su počele stizati ranije ovog mjeseca, prva je iznosila 2.500 dolara, nakon još 27 se stiglo do 65.000 dolara. Identitet kupca nije otkriven, ali je poznato da živi u SAD-u.

Što se tiče istorije telefona, on je pripadao kozmetičarki Karen Green koja ga je dobila na poklon, ali ga nikada nije otvorila. Kada se pojavila priča o uređaju 2019. godine, njegova vrijednost je iznosila 5.000 dolara.

Appleov iPhone je promijenio živote milijardi ljudi širom svijeta kada je riječ o komunikaciji, plaćanju, obavljanju poslova, fotografisanju i buđenju ujutro, ubio je brojne industrije poput proizvodnje MP3 playera, preklopnih telefona i kamera, dok je dao život mnogim drugim.

Prvi iPhone je 2007. godine na godišnjem sajmu Macworld predstavio tadašnji šef Applea Steve Jobs.

Izvorklix.ba

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve