Srijeda, 24 Jula, 2024
Rubrika:

iPhone: Kad AI snima razgovore

Opcija stiže s verzijom iOS 18, a pojavljivaće se na ekranu tokom pozivanja, zajedno s uobičajenim tasterima ''End'' i ''Mute''

Kompanija Apple je na ovogodišnjem WWDC događaju predstavila sve i svašta, između ostalog i AI opciju koja snima razgovore i potom sumira ono što je izgovoreno.

AI je svuda, to nam je već jasno. Uskoro stiže i na iPhone, pa će korisnici uz pomoć AI alatke moći da snimaju razgovore koji su ima važni, i to direktno iz Phone aplikacije. Opcija stiže s verzijom iOS 18, a pojavljivaće se na ekranu tokom pozivanja, zajedno s uobičajenim tasterima “End” i “Mute”.

Druga strana će dobijati obavještenje kada korisnik počne sa snimanjem, što znači da nova funkcija neće raditi bez pristanka. Još uvijek se ne zna da li će funkcionisati samo za one koji imaju iOS 18 i da li će moći da se koristi i kada sagovornik nema iPhone već neki drugi telefon.

Nakon završetka razgovora transkripcija će biti dostupna u Notes aplikaciji, a pored cijelog razgovora korisnik će moći da dobije i verziju u kojoj je samo ono što je najvažnije. Sigurno je da kompanije koje prodaju softver za transkripciju sada osjećaju pritisak, na prvom mjestu Otter.ai.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve