Srijeda, 7 Juna, 2023
Rubrika:

Instagram testira prikaz fotografija i video zapisa preko cijelog ekrana u fidu

Iako panel sa pričama nije vidljiv, Meta kaže da korisnici mogu da pristupe pričama sa vrha ekrana. Pretraga, Reels, kupovina i korisnički profil će i dalje biti dostupni; zahvaljujući dugmićima na dnu ekrana. Obavještenja, poruke i druge opcije će se nalaziti na vrhu ekrana

Novi eksperimenti sa Instagramovim „kućnim“ feed-om omogućiće aplikaciji da postane sličnija svom konkurentu, TikToku. Kompanija je počela da eksperimentiše sa prikazivanjem sadržaja preko cijelog ekrana u početnom feedu, gdje će korisnici vidjeti vertikalni sadržaj odmah po otvaranju aplikacije.

Testiranje je u toku, rekao je šef društvene mreže Adam Moseri na video snimku objavljenom na njegovoj stranici na Tviteru. Prema njegovim riječima, “više” fotografije i video snimci će početi da se pojavljuju u fidu nekih korisnika.

Testiramo novo, impresivno iskustvo pregledanja u glavnim rezultatima „Home“ pretrage. Ako učestvujete u testu, pogledajte ga i recite mi šta mislite o tome“, napisao je Moseri na svom Tviter nalogu.

Sudeći po slici pametnog telefona u videu, u novim objavama preko cijelog ekrana, komentari, lajkovi i druge informacije se postavljaju na vrh slika, a ne na dno, kao i obično. Iako panel sa pričama nije vidljiv, Meta kaže da korisnici mogu da pristupe pričama sa vrha ekrana. Pretraga, Reels, kupovina i korisnički profil će i dalje biti dostupni; zahvaljujući dugmićima na dnu ekrana. Obavještenja, poruke i druge opcije će se nalaziti na vrhu ekrana.

Inovacije u Instagramu su bile očekivane jer kompanija namjerava da se ozbiljno takmiči sa TikTokom i drugim sličnim servisima. Društvena mreža aktivno promoviše kratke video zapise među kreatorima sadržaja i korisnicima; dodjeljivanje sredstava za novčane nagrade vrhunskim kreatorima Reels. Međutim, kloniranje video zapisa iz TikTok-a se ne preporučuje, prenosi The Verge.

Krajem aprila Moseri je najavio da će platforma promijeniti algoritam rangiranja; u korist „originalnog” sadržaja. Istovremeno, kompanija se trudi na sve moguće načine; da namami autore originalnog sadržaja sa konkurentskih sajtova; uključujući razvoj specijalnih alata za jednostavno kreiranje video zapisa u Reels formatu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve