Nedjelja, 5 Februara, 2023
Rubrika:

Instagram pomaže da lakše izbjegnete trolove

Korisnici će sada moći da blokiraju sve postojeće naloge neke osobe, proširujući funkciju pokrenutu prošle godine koja je dozvoljavala samo blokiranje svih novih naloga koje mogu da otvore

Instagram će poboljšati funkcije koje pomažu korisnicima da blokiraju naloge zlostavljača i trolova na platformi društvenih medija, saopštila je kompanija u vlasništvu Meta Platforms.

Korisnici će sada moći da blokiraju sve postojeće naloge neke osobe, proširujući funkciju pokrenutu prošle godine koja je dozvoljavala samo blokiranje svih novih naloga koje mogu da otvore.

„Na osnovu početnih rezultata testiranja ove nove promjene, očekujemo da će naša zajednica morati da blokira 4 miliona naloga svake nedjelje, pošto će ovi nalozi sada biti automatski blokirani“, navodi Instagram u postu na blogu.

Aplikacija za dijeljenje fotografija se udvostručila u borbi protiv govora mržnje i onlajn zloupotrebe na svojoj platformi, koja je popularnija među tinejdžerima i mladim odraslim osobama od Metinog Facebook-a.

Instagram je takođe unaprijedio svoju funkciju koja spriječava korisnike da gledaju eventualno uvrjedljive poruke, filtriranjem uvredljivih riječi na odgovore na priče, i rekao je u četvrtak da proširuje „podsticanje“ dizajnirano da zaštiti kreatore od uznemiravanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve