Kao što je prije nekoliko dana i najavila, kineska kompanija Huawei upravo je objavila datum predstavljanja svog novog flegšip modela Mate serije.

Foto: Depositphotos/AndrewLozovyi

Pametni telefoni Mate 30 serije će biti predstavljeni 19. septembra, na posebnom događaju u Minhenu, pod sloganom “Rethink Possibilities”.

Huawei je zvaničnu najavu događaj objavio na kompanijskom Twitter nalogu.

U tvitu, objavljenom u nedjelju, stoji komentar “We’re going full circle”, što bi moglo da sugeriše da su glasine o tome da će sistem od četiri kamere novog uređaja biti smještene u kružni modul pokazale kao tačne.

S druge strane, u situaciji zategnutih odnosa između kineske kompanije, koja je nedavno predstvila svoj operativni sistem Harmony OS, i američke administracije, možda bi tu moglo da bude riječi i nekakvom nenajavljenom obrtu tog slučaja…

Inače, osnova novog uređaja će biti najnoviji Huaweijev čipset Hisilicon Kirin 990, koji bi krajem ove nedjelje trebalo da bude predstavljen na IFA sajmu tehnike u Berlinu.

I pored toga što je najavljeno da uređaji neće moći da koriste neke od popularnih Googleovih aplikacija, pametni telefoni Huaweijeve Mate 30 serije bi trebalo da pokreće oprerativni sistem Android 10, nadograđen fabričkim EMUI 10 interfejsom.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve