Nedjelja, 28 Maja, 2023
Rubrika:

Hroničnoj nestašici Sony PS5 konzola došao je kraj

Pored najave o povećanju dostupnih količina PS5 konzole, Sony je iskoristio konferenciju za novinare ne bi li nas podsjetio da se bliži trenutak predstavljanja PlayStation VR2 sistema za virtuelnu stvarnost

Velika nestašica Sony PS5 konzola je napokon gotova, tvrdi kompanija Sony. PlayStation 5 konzola zvanično se pojavila na tržištu u novembru 2020. godine. Međutim, doći do jedne bio je pravi podvig u periodu koji je iza nas. Nerijetko su bile prodate istog dana kada su prodavnice nabavile nove količine. Problemi koji su doveli do ovakve situacije uzrokovane su globalnom pandemijom zbog koje su ljudi znatno više vremena provodili u svojim kućama, pa je i potražnja bila veća. Uz sve navedeno, nedostatak čipova je dodatno pogoršao situaciju i doveo do usporenja proizvodnje, prenosi Independent.

Sony PS5 od sada dostupan svima 

Rezultat ovakve situacije je veliko nezadovoljstvo korisnika koji su bili suočeni sa dvije opcije: da besprekidno traže u moru prodavnica, ili da skrate svoje muke, obrate se preprodavcima i uštede vrijeme u zamjenu za nekoliko puta veću cijenu. To vrijeme je iza nas, tvrdi predstavnik kompanije Sony na CES 2023. Počevši od sada, svako ko bude želio novu konzolu moći će da je i kupi u prodavnicama širom svijeta.

PlayStation VR2 zvanično predstavljanje idućeg mjeseca 

Pored najave o povećanju dostupnih količina PS5 konzole, Sony je iskoristio konferenciju za novinare ne bi li nas podsjetio da se bliži trenutak predstavljanja PlayStation VR2 sistema za virtuelnu stvarnost. Plan kompanije Sony je da PS VR2 bude dostupan na tržištu počev od 23. februara, a da li će se ponoviti problem sa nestašicom kao sa konzolama, ostaje da se vidi.

Kompanija Sony najavila je i Project Leonardo – kontroler namijenjen ljudima sa fizičkim poteškoćama kako bi mogli imati nesmetano iskustvo igranja.

Nestašica PS5 konzola donijela je novčane gubitke i samoj kompaniji 

Posljedice nestašice konzola nijesu osjetili samo kupci, već i kompanija Sony. Tokom prethodne godine kompanija je uprkos ogromnoj potražnji za konzolama i generalnom rastu poslovanja, ostvarila rezultate ispod očekivanih. Poteškoće usljed nedovoljne nabavke čipova, usporile su finansijski rast kompanije. Ipak, u kompaniji Sony se nadaju boljim rezultatima u narednom periodu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve