Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Hoće li Google ukinuti kolačiće?

Zastupnici prava i regulatori se bore protiv kolačića smatrajući da njihova upotreba narušava privatnost korisnika. U skladu sa tim Google je donio odluku prema kojoj je na Chrome pretraživaču, koji pokriva 65% tržišta, će ograničiti broj kolačića

Google pokazuje veliku neodlučnost u pogledu nove politike o kolačićima.

Neodlučnost Google-a

Google kolačiće koriste treće strane koje imaju za cilj da prepoznaju ponašanje korisnika i da lakše dopru do svoje publike. Međutim, zastupnici prava i regulatori se bore protiv kolačića smatrajući da njihova upotreba narušava privatnost korisnika. U skladu sa tim Google je donio odluku prema kojoj je na Chrome pretraživaču, koji pokriva 65% tržišta, će ograničiti broj kolačića. Zapravo, Google je izašao sa planom da će već ove godine sasvim ukinuti kolačiće, dok je sada jasno da će se to možda dogoditi sljedeće godine.

Zašto je Google toliko neodlučan?

Najprije veliki broj kompanija koje se bave reklamiranjem su protivnici ovakvog stava. Sa druge strane, čini se da je Google prerano istrčao sa ovakvom idejom, pod pritiskom regulatornih tjiela. Sada se čini da ni sama kompanija nije sigurna kojim putem treba da krene. Ukidanjem kolačića postoji bojazan da će kompanija izgubiti veliki broj saradnika. Trenutno je sigurno da će kolačići biti u funkciji tokom cijele ove godine. Ali se može očekivati neka nova sudska parnica koja će u svom sadržaju nositi temu kolačića.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve