Google je zvanično najavio novu funkciju „Verifikovani pozivi“ za svoju telefonsku aplikaciju, koja je dizajnirana da pruži više informacija kada vas zove pravno lice. Kompatibilni pozivi prikazivaće ime kompanije, brend, malu značku koja pokazuje da je kompanija verifikovana i razlog poziva.

Ova funkcija će se naći u aplikaciji Google Phone, koja je obično instalirana unaprijed na telefonima Pixel i Android One. Kompatibilni telefoni će moći da preuzmu aplikaciju iz Google Play prodavnice i postave je kao podrazumijevanu aplikaciju za telefonsko pozivanje.

U zavisnosti od toga kako je preduzeća koriste, funkcija verifikovanih poziva može da bude od velike pomoći, ne samo da vas obavijesti ko zove i na taj način pomogne u izbjegavanju neželjenih poziva, već i da vam pomogne da znate kada je neophodno da odmah odgovorite na poziv – na primer, željećete da se javite banci koja provjerava transakciju s vašeg računa, ali ćete odbiti njen poziv, ukoliko se odnosi na reklamiranje njenih usluga.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve