Google je ozbiljno odlučio da rešava sistemske probleme sa svojim servisima koje nudi korisnicima, pa u tom duhu najavljuju i poboljšanja bezbjednosti za G Suite, za Google Meet, ali jedna od najvećih najava odnosi se na Gmail. Prošle godine Google je objavio da se pridružio grupi BIMI (Brand Indicators for Mail Identification), koja pritiska da se mejlovi sa overenim logotipovima firmi obilježe specifičnim znakovima.

Najveća izmjena za Gmail servis

Gmail je kroz dug period postojanja pretrpio veliki broj izmjena, a poslednje jesu izmjene korisničkog interfejsa, kako bi bio intuitivniji za korisnike. Sada dolazi novo poboljšanje, a vezano je za ovjeru logotipova firmi koje šalju mejlove. Naime, ako vidite da je neki mejl čekiran plavim simbolom, to znači da iza mejla stvarno stoji kompanija čiji logotip je korišćen. E-poruke će se na taj način autentifikovati pomoću postojećeg sistema DMARC, a zatim postoji sertifikacija koja primjenjuje pridruženi logotip, koji treba da uvjeri ljude da su dobili poštu od kompanije ili ljudi koji i jesu na slikama.

Google je najavio i velike izmjene na bezbjednosnom planu za G Suite paket alata, a što se tiče poboljšanja i kada će ona doći do korisnika, Google je objavio da se radi o nedeljama kad će sve početi da se primjenjuje u praksi.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve