Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Google unapređuje pretragu interneta

Internet gigant je ažurirao pretrage zasnovane na citatima sa isječcima stranica koji tačno pokazuju gdje ćete pronaći tekst koji tražite

Google pretrage sa navodnicima su postale mnogo korisnije ako tražite tačno mjesto na kome se riječi pojavljuju na stranici. Internet gigant je ažurirao pretrage zasnovane na citatima sa isječcima stranica koji tačno pokazuju gdje ćete pronaći tekst koji tražite.

Google uveo opciju kao odgovor na zahtjev korisnika

Međutim, postoje ograničenja. Pretrage sa navodnicima mogu da dovedu do rezultata koji nisu vidljivi ili se prikazuju samo na web adresama i naslovnim vezama. Možda nećete vidjeti sva pominjanja u fragmentu ako su previše udaljeni. Vidjećete samo podebljana pominjanja na radnoj površini, ali nećete vidjeti podebljane djelove za specijalizovane pretrage i rezultate. Možda ćete morati da koristite funkciju pretrage na stranici vašeg pretraživača da biste prešli na relevantne ključne riječi.

Kompanija je okarakterisala novinu kao odgovor na povratne informacije. U prošlosti, Google je oklijevao da napravi isječke za ove pretrage, pošto dokumenti nisu uvijek davali čitljive opise. Ovo je potvrda da su ljudi koji koriste citate za pretragu ponekad više zainteresovani za preciziranje riječi nego za čitanje opisa sajtova.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve