Google Translate opcija za kameru sada je dostupna na mnogo više jezika nego ranije. Kompanija je predstavila set novih opcija za ovu aplikaciju, uključujući i sposobnost da se preko kamere vrši prevod između više od 100 jezika, prenosi PC Press.

Ilustracija/Rudimencial via Getty Images

Dodato je više od 60 novih jezika koji rade sa instant kamera opcijom (opcija koja omogućava da se direktno sa slike prevedu riječi), pa sada ukupno 88 jezika ima tu mogućnost. Kao dodatak, Google Translate može kao izvor za prevod da koristi glas, rukom pisan ili štampan tekst, ili ranije slikane fotografije. Ipak, potrebno je naglasiti da nemaju svi jezici dostupne sve mogućnosti. Listu podržanih jezika i mogućnosti koje su im na raspolaganju možete pogledati ovdje.

Najveće unapređenje je ipak u tome što Google Translate sada koristi Neural Machine Translation (NMT), na instant kamera opciji. To je funkcija koja je prema testovima smanjila greške u prevodu u prosjeku za 55%, dok se na pojedinim parovima jezika broj grešaka smanjio čak za 85%. Ipak, ova funkcija nije dostupna uvijek, jer zahtijeva da budete povezani na mrežu.

Dodata je i funkcija autodetekcije izvornog jezika koja može da bude od velike pomoći kada nijeste sigurni na kom jeziku je napisana poruka čiji prevod vam je potreban.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments