Prošle godine, Google je objavio da će svi rezultati pretrage u Search-u za mobilne uređaje imati favikon za sajtove i naziv domena. Zajedno da istaknutijom “Ad” oznakom, ove promjene sada stižu i na Google Search za desktop.

Google Search desktop favikoni se očekuju tokom ove nedjelje

Search rezultati dobijaju manji redizajn, gdje će se naziv stranice sada pojavljivati ispod glavne linije koja sadrži favikon sajta i naziv domena. Google se nada da će isticanje brendiranja sajta korisniku omogućiti i pomoći da bolje razumije odakle informacije stižu i koje stranice sadrže ono što korisnik traži.

Još jedna izmjena je to što Google Search sada ima istaknutiju “Ad” oznaju za reklame, koja je podebljana i više nije zelene boje.

Ikonice za sajtove igraju veliku ulogu u potvrđivanju svakog rezultata i pomažu korisnicima da lakše skeniraju stranice sa rezultatima i odluče šta sljedeće da istražuju. Favikoni takođe pomažu u brendiranju sajtova, dok su webmasterima obezbjeđeni vodiči i uputstva kako da izaberu pravu ikonicu za listinge.

Na mobilnim uređajima, ovaj dizajn podržava i nove formate sadržaja, kao što su AMP priče. Google bi mogao dodati još akcionih tastera i korisnih preview-a za rezultate Search kartica.

Google Search desktop favikoni i druge pomenute izmjene se očekuju tokom ove nedjelje.

Komentari

avatar