Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Google pretraga sa navodnicima će sada pokazati gdje pronaći tačnu riječ ili frazu

Ranije su korisnici morali da se kreću po veb stranici da bi pronašli relevantne ključne riječi, međutim, kompanija je to sada promijenila

Google pretraga sa navodnicima je jedan od manje poznatih, ali korisnih hekova koji se mogu koristiti.

Sada, Google je to učinio još boljim tako što je prikazao gdje će korisnici pronaći ove tačne riječi u linku. Ranije su korisnici morali da se kreću po veb stranici da bi pronašli relevantne ključne riječi, međutim, kompanija je to sada promijenila.

Korisnici će sada videti mali isječak ispod linka rezultata pretrage koji prikazuje tačan termin koji traže. Ovi isječci će ih direktno odvesti do traženog termina na veb stranici. Ponekad je navedena pretraga dostupna u datom sadržaju na veb stranici, ali nije lako vidljiva. Ovo ažuriranje će ispraviti taj problem.

Google je pojasnio da se citirani termini neće pojaviti u isječcima veb stranice ako se pojavljuju samo u naslovnim linkovima ili URL-ovima veb stranice. Pored toga, korisnici neće vidjeti sva pominjanja u fragmentu ako postoji više od jednog citiranog termina i oni su previše udaljeni. Korisnici uglavnom vide podebljano spominjanje na desktopu, ali nećete moći da ga vidite za specijalizovane rezultate pretrage kao što su pretrage slika ili video okviri. U takvim slučajevima, moraćete da koristite funkciju „Find“ da biste potražili relevantne ključne riječi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve