Subota, 1 Aprila, 2023
Rubrika:

Google omogućava lakšu pretragu Reddita i drugih foruma

Kompanija kaže da će se novi rezultati foruma pojaviti kada tražite nešto što bi moglo imati koristi od različitih ličnih iskustava pronađenih u online diskusijama

Google olakšava pronalaženje rezultata pretrage sa Reddit-a i drugih forumskih sajtova. Pretraživač dodaje novi modul koji će pokrenuti diskusije koje se dešavaju na forumima širom web-a za upite koji mogu imati koristi od odgovora prikupljenih iz publike.

Google olakšava i pretraživanje međunarodnih naslova koji nisu na engleskom jeziku

Modul „Diskusije i forumi“ će prikazati relevantne postove sa sajtova kao što su Reddit i Quora, zajedno sa tradicionalnijim rezultatima pretrage. Nije jasno kako Google tačno određuje koje vrste pretraga su najprikladnije za postove na forumu. Kompanija kaže da će se novi rezultati foruma pojaviti kada tražite nešto što bi moglo imati koristi od različitih ličnih iskustava pronađenih u online diskusijama. Ova funkcija je već dostupna za mobilne pretrage u SAD-u. Google nije precizirao kada bi mogao biti dostupan šire, ali je rekao da će razmotriti ažuriranja u budućnosti.

Google takođe dodaje novu funkciju pretragama u vezi sa vijestima koje će olakšati pretraživanje međunarodnih naslova koji su objavljeni na jezicima koji nisu engleski. Sa promjenom, pretrage u vezi sa vijestima će takođe otkriti relevantno lokalno izvještavanje koje je preveo Google. Kompanija koristi primjer nedavnog zemljotresa u Meksiku. Sa ažuriranjem, rezultati pretrage će takođe prikazati vijesti iz Meksika, koje će naglasiti izvještavanje lokalnih medija prvobitno napisano na španskom, ali prevedeno na engleski. Ova funkcija, koja je za sada označena kao beta verzija, očekuje se početkom sljedeće godine.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve