Dok vozači kamiona još uvijek ne mogu da upravljaju svojim kamionima iz kućne kancelarije, rad na daljinu je sve atraktivnija opcija za mnoge ljude iz raznih razloga (na primjer nošenje pidžame cijeli dan). Ali pronaći one koji prihvataju rad na daljinu može biti frustrirajuće iskustvo. Na tragu toga, Google nastoji da potraga za zaposlenjem od kuće bude ugodnija, tako što će poboljšati svoje opcije traženja posla.

Fotografija je ilustrativne prirode

Kada tražite određenu vrstu posla, navedete “poslovi podrške korisnicima” ili “projektni poslovi”, i moći ćete da postavite svoju lokaciju kao “rad od kuće” kako bi rezultati bili relevantniji. Ako nijeste sasvim sigurni koje su mogućnosti na daljinu dostupne, možete tražiti “posao od kuće” da biste saznali šta je tamo pristupačno.

Google koristi Schema.org markup kako bi odredio lokacije i zahtjeve i kako bi mogao bolje identifikovati pozicije rada na daljinu i geografska ograničenja. Kompanija radi sa velikim brojem sajtova sa listama poslova, uključujući i ZipRecruiter, Working Nomads i We Work Remotely, dok bi prilike za rad na daljinu trebalo da budu označene u rezultatima pretrage. Poslodavci i odbori za zapošljavanje koji koriste Googleov Cloud Talent Solution takođe će moći da obilježe koje su pozicije otvorene za rad na daljinu, tako da se pojavljuju u filtriranim rezultatima pretraživanja.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments