Google Maps proširena realnost stigla na Android i iOS

Korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu, te da, kada telefon usmjere u određenom smjeru i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću

Google je predstavio nove načine za davanje uputstava o kretanju, ovoga puta u proširenoj realnosti, a pod imenom Google Maps Live View.

Google Maps Live View

Funkcija je 8. avgusta stigla na Android i iOS uređaje, a nakon što se početkom godine prvo pojavila na Google Pixel uređajima. Korisnici preko kamere mogu da vide navigaciju u realnom vremenu, te da, kada telefon usmjere u određenom smjeru i unesu željenu lokaciju, na ekranu vide strelice koje im pokazuju kuda bi trebalo da se kreću. Opciji mogu da pristupe Android telefoni sa ARCore podrškom, te iPhone uređaji koji imaju ARKit, i tako dobiju mogućnost da u proširenoj realnosti dobijaju uputstva o kretanju.

Google Maps Live View je dio većeg ažuriranja, budući da Google želi da Travel i Maps budu mjesta na kojima korisnici svoja putovanja mogu da planiraju od početka do kraja.

Komentari

avatar