Ako vam se desilo da vas u nekom nepoznatom gradu taksista „voza“ naokolo kako bi povećao cijenu vožnje, to ćete u budućnosti moći da prepoznate i spriječite zahvaljujući Google Maps-u. I do sada ste mogli da koristite ovu mapu da biste provjerili da li taksista koristi najkraću rutu do odredišta, ali ubuduće će ta opcija biti automatizovana. Zahvaljujući njoj, Google Maps će vas obavijestiti svaki put kada taksista previše skrene sa optimalne rute, piše PC Press.

 

Naime, nova opcija u Google Maps-u omogućava aktiviranje alarma svaki put kada se sa optimalne rute skrene više od 500 metara. Pri tome, neće se izvršiti automatsko prerutiranje, kao što je to uobičajeno kada se Google Maps upotrebljava za standardnu navigaciju. Jednom kada se aktivira alarm, možete obavijestiti taksistu da znate šta pokušava da uradi, pa je mala šansa da će to ponoviti do kraja vožnje. Čak iako pokuša da se opravda zagušenjem u saobraćaju, nemojte mu vjerovati na riječ jer je i to lako provjerljivo u Google Maps-u (opcija „Traffic“ koja u realnom vremenu pokazuje prohodnost ulica).

Ova veoma korisna opcija za sada je aktivirana u Indiji (vjerovatno zato što tamo taksisti na regularnoj bazi pokušavaju da „opelješe“ turiste). Nije još poznato kada će i da li će biti dostupna na drugim tržištima.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments