Nedjelja, 26 Marta, 2023
Rubrika:

Google lansirao streaming platformu Stadia

Samo televizori trenutno podržavaju Stadia džojstik, u suprotnom uređaj mora da bude priključen USB-om na računar ili telefon

Pored računara, Stadia je dostupna na televizorima i mobilnim telefonima. Za mnoge ljude, najbolji gejming je na najvećem ekranu, a to je moguće uz pomoć Chromecast Ultra uređaja, uz kojeg je Stadia Controller koji je Google napravio jedini hardver koji se koristi za igranje.

Foto: Christie Hemm Klok

U odnosu na uobičajene dodatke, ovdje se džojstik direktno kači na Wi-Fi, komande šaljete na Stadia servis i akcije se vraćaju kroz uređaj na koji je prikačen Chromecast.

Za igranje je potrebno najmanje 10Mbps internet konekcije koja može da proizvede samo 720p kvalitet ali u 60 sličica sa stereo zvukom. Sa duplo bržom konekcijom dobićete isto to u 1080p HD rezoluciji, sa HDR videom i 5.1 Surround zvukom. Za 4k rezoluciju potrebno vam je 35Mbps koja troši između 4,5GB i 20GB podataka po satu igranja.

Samo televizori trenutno podržavaju Stadia džojstik, u suprotnom uređaj mora da bude priključen USB-om na računar ili telefon. Kada pričamo o telefonima samo kod Pixel-a 2, Pixel 3, Pixel 3a i Pixel 4 modela, moguće je korišćenje ove platforme. Takođe, i Chrome OS tableti su trenutno kompatibilni. iPad-i, iPhone-i i drugi alternativni uređaji Pixel telefonima nijesu još podržani ali mogu da pokrenu Stadia aplikaciju i podešavaju opcije i igre.

Kako biste izvukli maksimum iz ove usluge trebalo bi da platite pretplatu od 9.99 dolara mjesečno. Za taj novac ćete osim igranja u 4K rezoluciji dobiti i jednu igru mjesečno besplatno. Na samom predstavljanju, prikazane su 22 igre koje je odmah moguće igrati.

Kako bi se postarali da će izvući maksimum iz svog servisa, Google je napravio i svoj studio Stadia Games and Entertainment koji će isključivo za ovu platformu praviti igre.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve