Google dodaje nekoliko novih funkcija u Chrome, kako bi korisnicima obezbjedio sigurnije okruženje tokom pregleda interneta. Sljedeći put, kada se logujete na sajt, Chrome će vas obavijestiti ukoliko su vaša lozinka i korisničko ime kompromitovani tokom probijanja podataka. Takođe će preporučiti promjenu lozinke koju ste već koristili.

Foto: Engadget

Prema navodima Google-a, ovo je funkcija na kojoj kompanija radi već neko vrijeme. Započeta je kao ekstenzija u februaru, dok je u oktobru dodata direktno u Google Accounts.

Google takođe dodaje i zaštitu od phishinga u realnom vremenu u Chrome za desktop. Pored ovoga, pregledač će upozoravati kada smatra da bi korisnik mogao da unese svoju Google Account lozinku u sumnjivi phishing sajt.

Na kraju, kompanija je izmijenila interfejs za Chrome kako bi omogućila da se lakše vidi da li se login ili dijeljeni računar čuva na drugačijem profilu. Prerađeni sign-in indikator je smješten desno od polja za adrese i pokazivaće ime osobe povezane sa nalogom. Redizajnirani meni takođe omogućava lakše mijenjanje između profila, prema navodima Google-a.

Google ističe da će sve nove funkcije korisnicima biti dostupne tokom nekoliko narednih nedjelja.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve