Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Gmail za Android – olakšane funkcije copy/paste emaila

Dugim pritiskom na email adrese u poljima To, CC ili BCC dok sastavljate nov email, otvara se novi prozor. Prozor uključuje ime povezano sa email adresom, samu email adresu i dva dugmeta – Copy i Remove

Gmail za Android dobija nove button-e koji olakšavaju funkcije copy i paste email adresa.

Korisne nove funkcije

Novi button-i zamijenjuju stari gest, koji je zahtijevao dugo pritiskanje email adrese da biste pokrenuli copy prompt. Nove button-e je prvi put primjetila Android Police. Dugim pritiskom na email adrese u poljima To, CC ili BCC dok sastavljate nov email, otvara se novi prozor. Prozor uključuje ime povezano sa email adresom, samu email adresu i dva dugmeta – Copy i Remove.

Dugme Copy kopira email adresu u clipboard i možete zatim da uradite Paste u bilo koje drugo polje. Dugme Remove, s druge strane, briše odabranu email adresu iz trenutnog polja. Vrijedi napomenuti da dugme Remove ne briše odabranu email adresu iz drugih polja. Dakle, ako imate email adresu u poljima To i BCC, a onu u polju To uklonite, druga neće biti uklonjena.

Android Police dalje primjećuje da izgleda da nova dugmad trenutno nisu dostupna svim korisnicima Gmail-a. Tokom posljednjih nekoliko mjeseci, Google je uveo neke preko potrebne promjene u Gmail, poput mogućnosti uređivanja Office priloga bez prethodnog preuzimanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve