Ponedjeljak, 11 Decembra, 2023
Rubrika:

Gmail se pretvara u aplikaciju za razmjenjivanje poruka

Gmail mobilna aplikacija je u oktobru dobila bar s emotikonima, a kako bi korisnik jednim potezom mogao da odgovori smajlijem koji primaocu stiže kao poseban mejl

Mejlovi se izgleda polako pretvaraju u poruke, a izmjene koje dolaze na Gmail ukazuju na to da bi i ovaj klijent uskoro mogao da se pretvori u aplikaciju za brzu komunikaciju.

Gmail mobilna aplikacija je u oktobru dobila bar s emotikonima, a kako bi korisnik jednim potezom mogao da odgovori smajlijem koji primaocu stiže kao poseban mejl. To izgleda nije sve – novi UI eksperiment ide još korak dalje s mjestom za „brzo odgovaranje“. Sve liči na ostale aplikacije za razmjenjivanje poruka.

Umjesto Reply mjesta u koje su korisnici unosili rečenice ili prave, male tekstove, u aplikaciji se pravi mesto za “Quick Reply”. Trebalo bi da se nađe u dnu svake Gmail komunikacije, a iznad je padajući meni u kojem korisnik može da izabere i uobičajene opcije “reply”, “reply all” ili “forward”. Tu su i “attachment” i “send” tasteri, a pretpostavlja se da će se klikom na “expand” otvarati prostor za uobičajeno komponovanje mejlova.

Nova “Quick Reply” opcija je još uvijek mali eksperiment, a navodno ju je do sada isprobao tek jedan korisnik. Nije poznato hoće li i kada stići do svih, ali pomenuti bar s emotikonima ukazuje da se Gmail ozbiljno kreće ka nečemu što liči na aplikacije za razmjenjivanje poruka.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve