Zahvaljujući podršci proizvođača fotoaparata, korišćenje mirrorless ili DSLR fotoaparata kao web kamere sada je lakše nego ikad. Ako ste vlasnik Fujifilm fotoaparata, do sada nije bilo moguće korististi nedavno objavljeni softver Fujifilm X webcam sa Mac računarima. To će se uskoro promijeniti.

Radi se na dodavanju podrške za macOS

Kompanija Fujifilm je najavila da radi na dodavanju podrške za macOS operativne sisteme, za softver Fujifilm X Webcam. Proizvođač kamera planira da objavi ažuriranje sredinom jula. U međuvremenu, dobra vijest je da dvije Fujifilm povoljne mirrorless kamere, X-T200 i X-A7, sada rade sa softverom. Kao i do sada, postupak korišćenja Fujifilma kao web kamere je jednostavan.

Sve što treba je da preuzmete i instalirate novi firmver, povežete fotoaparat na svoj Windows 10 PC računar uz pomoć USB kabla i promijenite video izvor u aplikaciji koju planirate da koristite. Funkcija web kamere kompatibilna je sa Zoom, Google Meet, Skype i Microsoft Teams alatima. Pored dvije kamere koje će biti dodate u ažuriranju, Fujifilm X Webcam kompatibilan je sa šest drugih kamera i to: X-X1, X-Pro2, X-Pro3, X-T2, X-T3 i X-T4. Vlasnici Canon i Panasonic kamera takođe mogu nadograditi podešavanja web kamere pomoću aplikacije svog proizvođača.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve