Fotografije se više neće automatski sinhronizovati između Google Drive i Photos

Od narednog mjeseca, nove fotografije i video materijal, koji se dodaju u Drive, neće se automatski pojavljivati u Photos sekciji. Takođe, sadržaj koji se ubacuje u Photos neće se pojavljivati u Drive interfejsu

Google je dugo održavao opcionu vezu između Google Drive i Google Photos, ali izgleda da će ova funkcija biti odbačena. Prema navodima Google-a, mnogi korisnici smatraju da je povezanost između ovih servisa zbunjujuća, te se ubuduće može očekivati pojednostavljeno iskustvo.

Od narednog mjeseca, nove fotografije i video materijal, koji se dodaju u Drive, neće se automatski pojavljivati u Photos sekciji. Takođe, sadržaj koji se ubacuje u Photos neće se pojavljivati u Drive interfejsu. Ukoliko se na jednoj lokaciji obrišu fajlovi, oni neće nestati i na drugoj lokaciji.

Google ističe da će Backup and Sync aplikacija i dalje moći da uploaduje fotografije na oba servisa. Bilo koja fotografija, koja je sinhronizovana između servisa, prije ove izmjene, ostaće na oba mjesta. Ukoliko korisnik zaista želi da pomjera fotografije i video između Drive i Photos, Google će imati novu opciju u Photos pod nazivom “Upload from Drive”. Ovo će omogućiti ručni izbor fotografija u Drive-u koje se mogu unijeti u Photos.

Komentari

avatar