Telefoni sa savitljivim ekranima nisu imali baš sjajan tržišni start, budući da su se u prvom planu našli problemi sa pucanjem ekrana, zbog čega je odlagan njihov izlazak na tržište.

Foto: Printscreen YouTube/Samsung Newsroom

Naravo, jasno da su to tek “prvi mačići” i da bi, u bliskoj budućnosti, tehnologiju trebalo dodatno usavršiti.

Samsung i Huawei su pioniri u tom segmentu, a slične uređaje pripremaju i drugi proizvođači. Tako je Motorola, nedavno, najavila “oživljavanje” legendarnog brenda Razr.

Samsung je, međutim, na ovonedjeljnoj konferenciji za developere, prikazao novi koncept savitljivog telefona u razvoju, veoma sličan Motorolinom konceptu.

Riječ je o telefonu koji se, za razliku od Folda, savija horizontalno, dakle kao klasičan telefon na preklop, piše The Verge.

Iz Samsunga poručuju da će, zahvaljujući novom dizajnu, telefon ne samo lakše moći da stane u džep, već i da će promijeniti način na koji sada koristimo telefone.

Međutim, osim video prikaza koncepta i nekoliko uopštenih informacija, iz južnokorejske kompanije nisu objavili konkretnije detalje o budućem uređaju.

Nije poznata ni dijagonala ekrana, hardver koji će uređaj koristiti, kao ni njegovo ime. I pored toga, sada znamo da u Samsungu namjeravaju da eksperimentišu sa različitim dizajnima savitljivih telefona.

Ono što stvara nedoumicu je način na koji će moći da se koristi “otvaranje” ekrana. Dosada predstavljeni uređaja se iz telefona pretvaraju u tablete, ali se ovdje postavlja pitanje kako bi mogli da se iskoriste ekrani uređaja koji se preklapaju horizontalno savijaju, prenosi Zimo.

Kada se telefon ovakvog oblika otvori, dobija se izdužen i uzak uređaj koji nije prilagođen za gledanje videa, pregledanje fotografija i surfaovanje po internetu, pa će biti zanimljivo vidjeti na koji načein bi efikasno mogla da se iskoristiti površina njegovog ekrana.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve