Tokom svoje F8 konferencije prošle godine, Facebook je najavio nove promjene u okviru društvene mreže koje se fokusiraju na privatnost korisnika, zajednice i druge elemente. U martu ove godine, kompanija je predstavila novi dizajn za veći dio svojih korisnika, sa mogućnošću da koriste opcioni taster kako bi se prebacili na novi Facebook izgled.

Izvor: techcrunch

Sada je ovo osvježeno veb iskustvo konačno dostupno i svim korisnicima širom svijeta. Redizajnirani Facebook za web veliki dio dizajna pozajmljuje od mobilne verzije, sa pojednostavljenim barom za navigaciju koji nudi bolji pristup videu, igrama, grupama i prodavnicama. Facebook takođe tvrdi da će se početna stranica sada brže učitavati, dok će prelazak sa stranice na stranicu teći fluidnije.

U novoj veb verziji platforme je sada dodtupan i Facebookov tamni mod, koji smanjuje zamaranje očiju tokom pregleda sajta u uslovima slabijeg osvjetljenja.

Moguće je i kreiranje stranica, grupa, događaja, marketplace listinga i drugog sadržaja jednostavnim klikom na “+” ikonicu u gornjem navigacionom polju, pored imena profila.

Novo Facebook veb iskustvo je moguće pikrenuti klikom na padajući meni u starom Facebooku i izborom “Switch to New Facebook” opcije.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve