Facebook je u srijedu objavio pilot projekat samo za fakultete na platformi pod nazivom Facebook Campus.

Kompanija teži da personalizuje osnovnu uslugu Facebooka

Prostor je zamišljen da služi kao središte studentima u univerzitetskim kampusima, nudeći načine za pronalaženje i povezivanje sa kolegama iz razreda i praćenje događaja u kampusu – slično originalnom Facebook-u koji je pokrenut kao društvena mreža za studente 2004. godine.

„Ove godine studenti širom zemlje suočavaju se sa novim izazovima, jer se neki kampusi preusmjeravaju na djelimično ili redovno učenje na daljinu, pa je važnije nego ikad pronaći način da ostanu povezani sa fakultetskim životom“, Charmaine Hung, menadžer proizvoda za Facebook Campus, napisao je u blogu.

“Koledž je vreme za sklapanje novih prijatelja, pronalaženje ljudi koji dele slična interesovanja i otkrivanje novih prilika za povezivanje – od klubova do studijskih grupa, sporta i još mnogo toga. U ranim danima Facebook je bio mreža samo na koledžima, a sada se vraćamo svojim korijenima sa Facebook Campusom kako bismo pomogli studentima da stvore i održavaju te odnose, čak i ako nisu na fakultetu. ”

Slično originalnom Facebook-u, studentima će biti potrebna verifikovana univerzitetska adresa e-pošte da bi dobili pristup Facebook Campusu. Profili u kampusu su odvojeni od primarnog Facebook profila osobe, a fidovi vijesti su specifični za svaki pojedini fakultetski kampus.

Što se tiče prikupljanja podataka i oglašavanja, Facebook je rekao da Campus radi približno isto kao i ostatak platforme – aktivnost na Campusu može se koristiti za personalizaciju oglasa na originalnom Facebook-u i obrnuto.

Trenutno u SAD-u u pilot projektu učestvuje oko 30 univerziteta.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve