Facebook ne planira da lansira Libra kriptovalutu sve dok regulatori ne budu zadovoljni

U okviru pripremljenog govora ističe se da Facebook ne planira da u okviru svoje platforme ponudi „virtuelni novac“ sve dok se ne riješe sve nedoumice, te regulatorna tijela daju zeleno svijetlo. Pored toga se raspravlja i o bezbjednosti korisnika, pa se ističe da Libra asocijacija neće čuvati druge podatke korisnika osim osnovnih informacija o transakcijama, a informacije o Calibra digitalnim novčanicama neće biti dostupne drugim djelovima kompanije

Facebook je odlučan u nastojanjima da zvaničnike ubijedi u buduću stabilnost Libra kriptovalute, te bi tokom današnjeg dana, 16. jula o tome trebalo da se progovori i pred američkim Senatom.

foto: Ilustracija

U okviru pripremljenog govora ističe se da Facebook ne planira da u okviru svoje platforme ponudi „virtuelni novac“ sve dok se ne riješe sve nedoumice, te regulatorna tijela daju zeleno svijetlo. Pored toga se raspravlja i o bezbjednosti korisnika, pa se ističe da Libra asocijacija neće čuvati druge podatke korisnika osim osnovnih informacija o transakcijama, a informacije o Calibra digitalnim novčanicama neće biti dostupne drugim djelovima kompanije.

Napomenuto je da Facebook Libra-u tretira kao alat za plaćanje, a ne investiciju, te da bi trebalo da olakša transakcije u okviru platforme, a ne da donese dodatnu dobit. Libra asocijacija bi profit mogla da ostvaruje preko podataka u okviru blockchain-a za reklame, a očekuje se da Švajcarska, koja je prijateljski nastrojena prema kriptovalutama, reguliše pitanja privatnosti u okviru Libra projekta.

foto: Ilustracija

Ništa ne garantuje da će pripremljeni govor zadovoljiti članove Senata, a političari, uključujući i Trumpa, su već više puta izjavili kako nijesu „ljubitelji kriptovaluta, te bi Facebook mogao da naiđe na brojne prepreke dok Libra ne ugleda svjetlost dana.

Komentari

avatar