Znamo da Facebook ima planove da integriše WhatsApp u ostale Facebook aplikacije. Kako izvještava WABetaInfo, inženjer @Alek193a je otkrio dokaze o tome u posljednjoj verziji Facebook Messengera.

Foto: NURPHOTO VIA GETTY IMAGES

Ovo bi mogla biti prva faza dugog procesa integracije Facebook Messenger i WhatsApp korisnika. Glavna razlika između dvije platforme za razmjenu poruka je u tome što WhatsApp skladišti informacije o razgovorima na uređaj, ima end-to-end enkripciju (zajedno sa iskustvom bez reklama). Zbog toga se WhatsApp može koristiti samo na jednom uređaju.

Informacije ukazuju na stvaranje tabela u lokalnoj bazi podataka na Facebook Messengeru, koje su potrebne za upravljanje porukama i servisima. Spominju se i drugi elementi koji bi omogućili Facebook Messengeru da razumije koji korisnici WhatsAppa su blokirani, push obavještenja sa WhatsAppa i detalje o primaocu razgovora.

Sadržaj poruke se ne bi dijelio sa Facebook serverima. Stoga bi Messenger aplikacija trebalo da implementira novi protokol da bi se međusobno razgovaralo između Facebook Messengera i WhatsAppa.

Potrebno je istaći da ove informacije trenutno predstavljaju samo nagađanja, jer programeri aplikacija mogu promijeniti planove tokom njihovog razvoja i ono što je otkriveno u referentnim kodovima možda neće biti primijenjeno u stvarnosti.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve