Nakon što su nedavno Netflix i YouTube objavili da smanjuju kvalitet video streaminga u Evropi, kako bi se evropskim mrežama omogućilo da se izbore sa preopterećenjem internet saobraćaja tokom COVID-19 pandemije, a sada im se pridružuje i Facebook.

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Facebook, kao i Instagram koji je u vlasništvu Facebooka, će privremeno smanjiti rezoluciju videa u Evropi. Ovo bi partnerima dve društvene mreže trebalo da omogući da lakše upravljaju protokom i da omoguće ljudima da ostanu u kontaktu.

Odluka svakako ne predstavlja iznenađenje, s obzirom na ukupnu veličinu korisničke baze koju imaju Facebook i Instagram (Samo je Facebook tokom ljeta 2019. godine objavio da ima 288 miliona korisnika na dnevnom nivou u Evropi) to bi moglo dovesti do preopterećenja ukoliko ti korisnici budu aktivniji na mreži nego obično. Brojni korisnici počinju da upotrebljavaju video razgovore u svakodnevnoj komunikaciji, kako bi ostali u kontaktu sa ljudima koje bi uobičajeno vidjeli uživo.

Iako je ovakva odluka neugodna za fanove društvenih mreža, značajna je za one koji rade od kuće i potrebne su im internet usluge.

0 0 vote
Article Rating
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments