Društvene mreže kao što su Fejsbuk, Jutjub i Tviter moraće da poštuju ista pravila emitovanja kao što to čine ostali emiteri, odlučila je Evropska komisija u četvrtak, prenosi Euractiv.

Foto: Depositphotos / Mactrunk

Za izmjene i dopune u Direktivi o audiovizualnim medijskim uslugama dijelom su zaslužni i emiteri koji su željeli da društvene mreže imaju iste obaveze kao i tradicionalne medijske kompanije.

“Društvene mreže, na sličan način kao i tradicionalne medijske kompanije, moraće da zaštite korisnike od govora mržnje i da osiguraju da su maloljetne osobe zaštićene od štetnog sadržaja”, saopštila je Komisija.

„Internet platforme moraju preduzeti akciju protiv sadržaja koji podstiču nasilje, mržnju i terorizam, i moraju obezbijediti odgovarajuće oglašavanje i plasman proizvoda u dječjim programima“, saopšteno je.

Evropska komisija takođe je naglasila da će striming platforme kao što su Netfliks i Amazon Prajm morati da posvete 30 odsto svojih kataloga za evropski sadržaj.

Širom Evrope pružaoci medijskih usluga moraće da sarađuju međusobno sa ciljem promovisanja evropskih filmova i TV emisija.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve