Utorak, 26 Septembra, 2023
Rubrika:

EU traži od Googla i Facebooka da označe sadržaj koji je proizvela vještačka inteligencija

Brisel je istovremeno upozorio Twitter da će se suočiti sa sankcijama ako se ne uskladi sa novim zakonima o digitalnom sadržaju koji stupaju na snagu 25. avgusta u cijeloj EU, prenosi Guardian

EU je zatražila od kompanija vezanih za društvene medije, među kojima su i Google i Facebook, da “odmah” počnu da označavaju sadržaj koji je proizvela vještačka inteligencija (AI), prenosi Tanjug.

Brisel je istovremeno upozorio Twitter da će se suočiti sa sankcijama ako se ne uskladi sa novim zakonima o digitalnom sadržaju koji stupaju na snagu 25. avgusta u cijeloj EU, prenosi Guardian.

EU je dodatno zatražila od Facebooka i drugih platformi da ulože više sredstava u provjeru tačnosti informacija na jezicima manjina i u istočnoj Evropi, budući da Brisel smatra da “ruske dezinformacione kampanje” predstavljaju prijetnju.

Kritikovana odluka Twittera

“Ovo nije samo posao. Rusija želi da podrije podršku javnog mnijenja građana EU za pomoć Ukrajini”, rekla je potpredsjednica Evropske komisije Vera Jourova.

Ona je kritikovala Twitter zbog toga što je prije dvije nedjelje odlučio da se ne povinuje takozvanom kodeksu ponašanja u EU na koji je pristalo 44 tehnoloških kompanija, među kojima su i YouToube i TikTok.

Jourova je odluku Twittera označila za “grešku” i rekla da je ova kompanija “izabrala konfrontaciju”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve