Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Edge sada omogućava direktno dijeljenje fajlova između računara i telefona

''Drop'' bi trebalo da se pojavi u vidu panela sa desne strane ekrana unutar kog ćete moći da jednostavno prevučete fajlove koje želite da pošaljete na vaš, recimo, Android pametni telefon. Naravno, moraćete da budete prijavljeni na vaš Microsoft nalog kako biste ovo mogli da obavite.

Već neko vrijeme aktivno se radi na oplemenjivanju Edge pretraživača novim i naprednim funkcionalnostima. Na primjer, tokom mjeseca maja ove godine ovaj pretraživač dobio je ugrađeni VPN. Iako ne snažnih mogućnosti kao neka od samostalnih rješenja sličnog tipa, ovo je ipak dobrodošla nadogradnja, koja nekima od nas zaista može da koristi.

Ista filozofija se nastavlja, pa sada kompanija Microsoft radi na implementaciji novih mogućnosti. Uskoro bi trebalo da se pojavi i veoma praktična nova funkcionalnost unutar Edge internet pretraživača pod nazivom “Drop”. Ova nadogradnja će vam donijeti mogućnost da svoje fajlove dijelite između različitih uređaja na kojima koristite ovaj pretraživač, prvenstveno računara i mobilnog telefona.

Šta Drop tačno radi?

Do sada, korisnici su mahom za dijeljenje fajlova između svojih različitih uređaja koristili neka od dostupnih rješenja, poput Google Drive-a ili slanje putem imejla. Microsoft želi svojim korisnicima ovo da olakša uvođenjem ove sposobnosti u Edge pretraživač. Zašto da koristite rješenja konkurentskih kompanija kada sve može da ostane pod jednim okriljem?

Kako prenosi GizChina, “Drop” bi trebalo da se pojavi u vidu panela sa desne strane ekrana unutar kog ćete moći da jednostavno prevučete fajlove koje želite da pošaljete na vaš, recimo, Android pametni telefon. Naravno, moraćete da budete prijavljeni na vaš Microsoft nalog kako biste ovo mogli da obavite.

Edge

Bazirano na OneDrive

Nije teško pretpostaviti da će se ova funkcionalnost bazirati na OneDrive skladištenju podataka u oblaku, što se može zaključiti po segmentu koji prikazuje koliko je slobodnog prostora zauzete, a koliko slobodno.

Samo najnoviji Edge

Naravno, ova funkcionalnost najvjerovatnije će raditi samo sa najnovijim Microsoft Edge pretraživačem, onim od verzije Canary 104. Ali nemojte se brinuti, ukoliko ne koristite ovaj ili bilo koji Edge na mobilnom telefonu, dobićete QR kod unutar Drop-a za olakšano preuzimanje.

Za sada nije poznato kada će se ova funkcionalnost pojaviti pred korisnicima, ali sudeći po dostupnim snimcima ekrana, izgleda da implementacija nije daleko.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve