Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

DuckDuckGo: Još bolji za Android korisnike

Radi se o tome da je prije nekoliko dana objavljeno kako je beta funkcija App Tracking Protection, koja blokira praćenje u okviru aplikacija čak i kad se ne koriste, dostupna Android korisnicima

DuckDuckGo internet pretraživač je napravljen za one koji vode računa o privatnosti, a nedavno je postao još bolji i sigurniji.

Radi se o tome da je prije nekoliko dana objavljeno kako je beta funkcija App Tracking Protection, koja blokira praćenje u okviru aplikacija čak i kad se ne koriste, dostupna Android korisnicima. Opcija je ograničenom broju testera aktivirana još prije godinu dana sada ima još jedan dodataka – mogućnost da se provjeri koje lične podatke aplikacije prikupljaju.

https://twitter.com/DuckDuckGo/status/1592865854135603206?s=20&t=9iTMgWQAa4qrm1EBG0j0Vg

Prema objavljenim podacima prosječan Android korisnik na telefonu ima 35 aplikacija, što znači između jedne i dvije hiljade pokušaja prikupljanja ličnih podataka na dan. App Tracking Protection to spriječava, a dovoljno je da se preuzme najnovija verzija neke Android aplikacije, otvore podešavanja, klikne na “App Tracking Protection” i isprate uputstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve