Utorak, 31 Januara, 2023
Rubrika:

Dojče Telekom: korak naprijed ka 5G – mreži budućnosti

Svjetski kongres mobilnih tehnologija, jedan od najznačajnijih događaja u svijetu mobilne industrije otvoren je ponedjeljak u Barseloni i trajaće do 02. marta. 2017. godine.

Dojče Telekom je na ovogodišnjem kongresu predstavio korak naprijed u razvoju 5G mreže. Kompanija po prvi put predstavlja segmentiranje 5G mreže i nastavlja da radi punom snagom na razvoju mreže budućnosti. Posjetiocima u Barseloni pokazano je kako nova tehnologija stiže iz kompjuterskih laboratorija do korisnika. Istaknuto je da je 5G mreža od velike važnosti za upotrebu u industriji. Tehnologija vezana za uskopojasni Internet stvari je preliminarna faza 5G tehnologije. Omogućava povezanim senzorima da prenose podatke putem uskopojasne komunikacije.

– 5G podiže povezivanje na viši nivo. U budućnosti će biti potreban pristup mreži za najmanje 50 milijardi stvari zajedno sa milijardama korisnika. Mnogi aspekti svakodnevnog života će dobiti sopstvenu mrežu prilagođenu korisniku: ogroman propusni opseg za zabavu, ultrabrzo vrijeme odziva za automobile i robote i izdržljive uskopojasne veze za parking senzore i ulična svjetla, izjavio je Tim Höttges, izvršni direktor kompanije.

Kako je istakla Claudia Nemat, članica Upravnog odbora za tehnologiju i inovacije, 5G mreža predstavlja više od brzine.

– 5G će promijeniti naše društvo za sva vremena. Omogućiće stvari koje danas ne možemo ni da zamislimo. Spremni smo da aktivno pomognemo u oblikovanju ovih promjena, istakla je Nemat.

Svjetski kongres mobilnih tehnologija okuplja preko 2000 kompanija iz više od 200 zemalja koje predstavljaju svoje inovacije i tehnološka dostignuća koja će obilježiti budućnost mobilne tehnologije.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve