Petak, 2 Juna, 2023
Rubrika:

Da li Duolingo pravi novu aplikaciju za učenje muzike?

Prema objavi, Duolingo trenutno traži nekoga ko može da podučava određene muzičke koncepte i ima ''znatno iskustvo sa muzičkim obrazovanjem'' i za djecu i za odrasle

Nedavno otkriveni oglas za posao ukazuje na to da Duolingo radi na novoj muzičkoj aplikaciji.

Kompanija traži nekoga ko će izgraditi nastavne planove

Kompanija trenutno ne otvara karte, jer opis ne govori mnogo o tome kakav softver planira. Prema objavi, Duolingo trenutno traži nekoga ko može da podučava određene muzičke koncepte i ima „znatno iskustvo sa muzičkim obrazovanjem“ i za djecu i za odrasle. Ko god se zaposli biće zadužen da obezbijedi da je Duolingo Music (kako ćemo je pozvati) zasnovan na „nauci koja uči“ da predaje muziku na način „koji je zabavan, brz i naglašava ‘učenje kroz rad’. U objavi se takođe navodi da će „Naučnik koji uči – Learning Scientist“ morati da preuzme vođstvo u kreiranju nastavnog plana i programa koji nagovještava da je aplikacija još uvijek u ranoj fazi razvoja.

Osim opisa i onoga što kompanija traži, ne može se mnogo saznati o najnovijem poduhvatu Duolinga. Ne zna se šta su tačno ovi “koncepti”. Pored toga, ne znamo da li će aplikacija naučiti ljude kako da čitaju i pišu muziku ili kako da sviraju instrument. Međutim, ako pogledate druge obrazovne aplikacije kompanije, Duolingo Music može pratiti putanju sličnu onoj kako je kompanija gamifikovala druge discipline.

Na primjer, Duolingo Math podučava matematiku i djecu i odrasle. Ništa od toga nije super složeno; nema lekcija o računici ili bilo čemu. Aplikacija se umjesto toga više fokusira na osnovnu matematiku kao što su množenje i geometrija. Takođe simulira lekcije sa ciljem da se ublaži „matematička anksioznost“. Duolingo tvrdi da 93 odsto odraslih u SAD ima neku vrstu matematičke anksioznosti što nekima otežava učenje. Dakle, prateći taj tok logike, nadolazeća aplikacija bi mogla da podučava lekcije muzike na lagan način.

Još uvijek u radu

Datum lansiranja nove usluge očigledno je nepoznat, pošto je oglas za posao otkriven tek nedavno. Vrijedi istaći da je još jedna objava iz Duolinga pronađena na LinkedIn-u za konsultanta za muzičku kompoziciju i nastavne programe. Posao je za slobodnog kompozitora koji ima iskustva u pisanju pjesama da „nauči početnike“ u digitalnom okruženju. LinkedIn objava je od tada popunjena, ali u vrijeme pisanja ovog teksta, Learning Scientist pozicija još je otvorena. Dakle, ako živite u oblasti Pitsburga i imate doktorat iz muzičkog obrazovanja ili teorije muzike, evo vaše šanse da povećate muzičku pismenost.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve