Više od 180 naučnika i doktora iz skoro 40 zemalja upozoravaju svijet o zdravstvenim rizicima po ljude kada se radi o novoj 5G tehnologiji.

foto Ilustracija

Oni su kratko i jasno reagovali na rezoluciju Savjeta Evrope:

“Preporučujemo moratorijum na pokretanje pete generacije, 5G, sve dok naučnici, koji ne rade za industrijske firme, ne budu u potpunosti istražili moguće rizike po ljudsko zdravlje i životnu sredinu. 5G će u suštini povećati izloženost radio – talasima visoke frekvencije (koji su dio elektromagnetnog zračenja u opsegu EM spektra, po talasnoj dužini iznad infracrvenog spektra)… i dokazano je da su štetni i po ljude i po životnu sredinu”, prenosi sajt Gaia.com.

Šta nam obećava 5G mreža?

Na prvom mjestu brzine skidanja podataka mnogo veće od 4G mreže, obećava novi svijet, u koji će biti uključeni i automobili bez vozača, ali nigdje ne govori kako će to sve uticati na ljudsko zdravlje.

“5G rak” je zapravo stvarnost. Gradovi, poput Brisela i Ženeve, blokirali su bilo kakve probne periode za ispitivanje 5G mreže, ali i mogućnost da se neko “unaprijedi” na nju.

Razlike u tehničkom smislu između 4G i 5G mreže su ogromne, naročito kada se radi o brzini prenosa podataka. Odnosno, 5G mreža garantuje od 60-120 puta brži prenos nego 4G.

Pre 2G, 3G i 4G mreža, radio frekvencije su bile benigne. Nijesmo se brinuli da li će nam radio u automobilu spržiti mozak. No, nažalost, kada je pokrenuta bežična “G” tehnologija, postali smo izloženi na globalnom nivou frekvencijama sličnim mikrotalasnim frekvencijama na milijardu obrtaja u sekundi.

Naučnici smatraju da će ljudi, životinje i životna sredina biti u velikom riziku, i to godinama. Iako je i 4G mreža bila dovoljno loša, ova 5G će stvari pogoršati do nivoa totalnog ludila.

5G tehnologija odnosi se na unaprijeđenje bežičnog sistema. 5G nudi veće kanale, veće brzine, prenos mnogo većih paketa podataka, prilagodljiv veb dizajn, i mogućnost da poveže veći broj uređaja sa jedne lokacije.

U početkiu, 5G mreža neće raditi ujednačeno. Neke će biti spore, neće biti super-brze, ali sa ograničenom podrškom. Naposlijetku, uspostaviće se globalna mreža, koju svijet nikada nije vidio.

E, sad, svi bismo, prirodno, pomislili da je ta 5G tehnologija već testirana, naročito po rizike na ljudsko zdravlje, ali, nažalost, to nije slučaj. Zapravo, kada ova mreža zaživi, to će biti prvi stvarni eksperiment po ljudsko zdravlje, ikada sproveden.

Može se reći da je to stvar bez presedana kada se radi o ovako masovnoj tehnologiji.

Dok talasi 4G mreže putuju po površini naše kože, talasi 5G mreže su podmukliji. Odnosno, kada počnu da budu emitovani, naša koža će ih automatski apsorbovati, što će naravno proizvesti višu temperaturu našeg tela.

Iako neke zemlje već imaju 5G, to je prva globalna elektromagnetna mreža koja se testira na ljudima u istoriji planete Zemlje. Iako mnogi moguli bežične mreže negiraju njihove posljedice po zdravlje ljudi, većina naučnika vjeruje da su ljudi širom svijeta u opasnosti i da su neophodna dalja testiranja.

Da li mreža 5G izaziva rak?  

Mnogi naučnici znaju da je elektromagnetna radijacija koja izlazi kroz proreze mikrotalane pećnice kancerogena, zbog čega i izaziva rak. Mnogi od ovih naučnika, takođe, vjeruju da ti talasi mogu da izazovu mutacije DNK.

Zapravo, naučnici smatraju da će uspostavljanje 5G mreže izazvati isti efekat kao da uključite mikrotalasnu rernu, otvorite njena vrata, i ostavite je upaljenu do kraja života. Zbog toga se i jesu mnogi naučnici pobunili protiv ove bežične mreže.

Prethodnih 10 godina se ova mreža razvija. Ali, ono što svi treba da znamo je da svaka antena mobilne telefonije emituje radijaciju nejonizujućeg zračenja. A ona izaziva rak.

Do 2021. svaki grad će imati 5G antene i stanice, koje će se nalaziti na vrhu miliona zgrada širom svijeta.   Industrija bežične tehnologije ne samo da gradi infrastrukturu mnogo bržeg skidanja podataka, već globalnu mikrotalasnu rernu.

Jer, biće potrebno miliona više mikro antena nego ranjie, odnosno jedna antena za dvije do osam kuća. Jasno je da će nivo radijacije po ljudska bića porasti u velikom procentu.

No, zašto je radijacija opasna po nas? Pa, ona uništava naš DNK, ili tako što ga tera da menja ili ubija određene grupe ćelija, ili nas direktno vodi u rak.

Šta možemo da očekujemo ako smo duže izloženi radijaciji: mučninu, povraćanje, opadanje kose, smanjen apetit, slabost, problem sa kičmenom moždinom, oštećene organe, tešku depresiju, konfuziju, infekcije, pa čak i smrt.

Jeste, ne možemo tek tako da odemo na Mars ili Mesec, ali ono što nas ograničava na ovoj našoj planeti je prevashodno opasna tehnologija. Zamislite kad zaživi 5G tehnologija širom svijeta, pa to će značiti da će hiljade i milioni antena biti postavljeni na našoj planeti. Kako mislite da ćemo moći da ih izbjegnemo?!

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve