Coinbase, jedna od najvećih online mjenjačnica koja obezbjeđuje kupovinu i prodaju 15 različitih kriptovaluta, sada omogućava svojim korisnicima da saznaju kakvi su trenutni trendovi. Iz svoje velike baze korisnika oni prate aktivnosti najvećih, odnosno korisnika koji prodaju ili kupuju najveću količinu kriptovaluta. Pored toga, mjenjačnica nudi i informaciju o ponašanju i korelaciji između cijene i velikih transakcija. To može da bude dobar pokazatelj drugim korisnicima kako da se ponašaju – da li je vrijeme da kupuju ili prodaju kriptovalute.

foto: Pixabay

Za ove informacije Conibase prati 10 odsto korisnika sa najvećim balansom. Mjenjačnica broji koliko korisnika u tih najvećih 10 odsto je promijenilo stanje u poslednjih 24 časa. Te informacije se ažuriraju svaka dva sata. U cilju preciznijih informacija mjere se još dva parametra – prosječno vrijeme koliko korisnici drže kriptovalute u svom vlasništvu prije nego što ih prodaju, kao i popularnost svake kriptovalute. Za ova dva parametra koristi se kompletna baza Coinbase korisnika.

Coinbase provjerava i upoređuje cijene različitih kriptovaluta i prati njihovu korelaciju. Na primjer, ako postoji informacija da je korelacija između dvije kriptovalute nula odsto, to znači da cijena jedne kriptovalute ni na koji način ne utiče na drugu. Negativna korelacija ukazuje da skok cijene jedne kriptovalute rezultuje padom cijene druge. Ova dodatna informacija može da pomogne da se preciznije balansira kupovina i prodaja kriptovaluta i da se ostvari najveći profit.

Komentari

avatar