CIA će imati nalog na Instagram-u

Gina Haspel, direktorka agencije CIA, najavila je da CIA stiže na Instagram, budući da je Facebook i Twitter već savladala, i da sa pratiocima već neko vrijeme dijeli mimove svih profila

CIA bi uskoro mogla da dobije nalog na Instagram-u, što je tema kojom se pozabavila i direktorka ove obavještajne agencije, te istakla da im eksperti pomažu u tom procesu.

Foto: Wikimedia commons

Iako veliki brendovi puno ulažu u svoj digitalni imidž, od obavještajnih službi se online prisustvo uglavnom ne očekuje, bar ne otvoreno i potpuno transparentno. Direktorka agencije CIA – Gina Haspel – vjeruje da bi to trebalo da se promijeni, pa je 18. aprila najavila da CIA stiže na Instagram, budući da je Facebook i Twitter već savladala, i da sa pratiocima već neko vrijeme dijeli mimove svih profila, prenio je PC Press.

Još uvijek nije poznato kada bi nalog trebalo da postane dostupan onima koji su zainteresovani za CIA aktivnosti, a stručnjaci ističu da je nalog spreman i da čeka na lansiranje.

Iako zvuči pomalo neobično da jedna društvena platforma sarađuje sa federalnom obavještajnom službom, ovo nije prvi slučaj, budući da je Twitter sa obavještajnim agencijama sarađivao prije svih ostalih, te da FBI već neko vrijeme ima svoj Instagram nalog.

Komentari

avatar