Nedjelja, 2 Aprila, 2023
Rubrika:

Chrome sada ima bolji rezultat od Safarija u testu brzine

Novo ažuriranje je omogućilo da Chrome zaradi preko 300 poena na mjerenju brzine koji se koristi za procjenu koliko brzo reaguje pretraživač

Google je danas najavio nova ažuriranja Chrome pretraživača i uspio je da poboljša performanse na Apple-ovim Mac računarima. Novo ažuriranje je omogućilo da Chrome zaradi preko 300 poena na mjerenju brzine koji se koristi za procjenu koliko brzo reaguje pretraživač.

Google je odlučio da napravi post na Chromium blogu i objasnio tehnološka poboljšanja koja su uvedena tokom proteklih mjeseci kako bi Google Chrome postao „najbrži mogući pretraživač“. Google je to napisao u M99 izdanju pretraživača, koji je najnovija verzija. Google je takođe naveo da je uspio da “značajno” poveća brzinu pregledača na svim glavnim platformama.

“Nadovezujući se na mnoge promjene u performansama tokom prošle godine, omogućili smo ThinLTO u M99, tehniku optimizacije izrade koja daje prioritet kodu fokusiranom na brzinu pretraživača. Rezultat? Dodatno povećanje brzine koje Chrome čini 7 procenata bržim od Safarija.”

Chrome je lansiran za M1 Mac računare krajem 2020. godine i napravljeno je mnogo optimizacija. Google takođe kaže da je Chrome sada 15 procenata brži od Safarija kada gledate grafičke performanse. Kompanija je takođe napomenula da će nastaviti da ulaže u inovativne funkcije koje bi „podsticale performanse Chrome-a“, javlja WCCF Tech.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve