Nedjelja, 29 Januara, 2023
Rubrika:

Chrome nastavlja da bude najbrži browser na macOS-u

Danas je kompanija objavila da njen browser ima još imresivnije rezultate, rekavši da je Chrome na Mac-u sada 20% brži nego u martu

Još u martu, Google je sa ponosom objavio da je Chrome najbrži browser na macOS-u, što je potvrđeno od strane Apple-ovog alata za benchmarking, Speedometer.

Chrome 20% brži na Mac-u

Alat se koristi za testiranje odzivnosti browsera. Danas je kompanija objavila da njen browser ima još imresivnije rezultate, rekavši da je Chrome na Mac-u sada 20% brži nego u martu. Ova vijest dolazi iz prilično skromnog tvita zvaničnog Chrome Twitter naloga: “Brzina je oblikovala naš rad od lansiranja #Chrome-a 2008. Prije tri mjeseca, zabilježili smo najviši rezultat na Apple-ovom brzinomeru — a sada je Chrome 20% brži na Mac-u, sa preko 360 poena”. Kao što se može videti, Chrome je navodno postigao preko 360 ovog puta, što je 20% više u odnosu na 300 koliko je postigao prije tri mjeseca sa Chrome 99.

Međutim, zbog nedostatka namjenskog posta na blogu, detalji u vezi sa poboljšanjima performansi nisu jasni. Znamo da je Safari prošli put postigao 277 poena, i možemo pretpostaviti da je u pitanjnu Chrome 102 – objavljen prije nekoliko nedjelja – koji je ovaj put postigao 360 poena. Dok čekamo dodatne informacije, trebalo bi da ponovimo da su prednosti performansi u Chrome-u 99 posljedica tehnike optimizacije ThinLTO izrade, V8 Sparkplug kompajlera i kratkih ugrađenih poziva. Ostaje da se vidi koje su promjene dovele do najnovijih dostignuća.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve