Subota, 2 Decembra, 2023
Rubrika:

Chrome dobija Google pretragu na bočnom panelu na Windowsu

Ona omogućava upoređivanje rezultata pretrage sa trenutno otvorenom stranicom i brže pronalaženje onoga što tražite

U najnovijem ažuriranju za Chrome Canary na Windowsu, Google je dobio zgodnu funkciju koja omogućava pretragu na bočnom panelu. Ona omogućava upoređivanje rezultata pretrage sa trenutno otvorenom stranicom i brže pronalaženje onoga što tražite.

Da biste testirali novu bočnu pretragu u Chrome-u, potrebno je da ažurirate pregledač na najnoviju Canary verziju i omogućite jednu od eksperimentalnih zastavica. Idite na chrome://flags i podesite funkciju „Bočna pretraga“ na „Omogućeno“, a zatim ponovo pokrenite Chrome.

Nakon što uključite „Bočnu pretragu“ u Chrome pregledaču, otkucajte zahtjev za pretragu i kliknite na vezu u rezultatima. Sada možete da pritisnete dugme G lijevo od trake za adresu da biste pokrenuli bočni panel sa Google pretragom. Klikom na drugu vezu u rezultatima pretrage otvoriće se veb lokacija na istoj kartici.

1646995973_chrome_canary_side_search_animation.gif
Google Chrome nije jedini pregledač koji nudi pretragu u bočnom panelu. Slična funkcija je već duže vrijeme dostupna u Microsoft Edge-u, a čak se može reći da Microsoftova implementacija izgleda pristupačnije i lakša za razumijevanje. U Edge pregledaču je dovoljno da kliknete desnim tasterom miša na bilo koju riječ ili frazu na veb stranici i izaberete „Pretraži na bočnoj traci“. Google Chrome, s druge strane, zahtjeva otvaranje nove kartice, unošenje termina za pretragu, otvaranje veze, a tek onda pregledač prikazuje dugme Side Search, piše Neowin..

Treba napomenuti da je trenutna verzija Side Search u Chrome Canary verziji samo eksperimentalna funkcija. Google-u će trebati neko vrijeme da poboljša Side Search i pošalje je na stabilni kanal (ili se možda uopšte neće isporučiti). U međuvremenu, možete da preuzmete Chrome Canary, testirate novu mogućnost i podijelite povratne informacije sa Google-om.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve