Četvrtak, 8 Decembra, 2022
Rubrika:

Chrome bi uskoro mogao bolje da radi na Windows-u

Microsoft takođe radi na poboljšanjima tamnog režima za Google Chrome

Microsoft radi na tome da Edge zasnovan na Chromium-u i Google-ov browser Chrome budu brži što se tiče skrolovanja.

Skrolovanje u Chromu biće mnogo brže

Još jedan cilj je smanjenje upotrebe memorije pomoću nove funkcije SegmentHeap za Windows 10. Chrome ima problem sa trzavim skrolovanjem. Da bi se pozabavio problemima u Chrome-u, Microsoft sada dodaje podršku za animacije skrolovanja u stilu EdgeHTML, pod nazivom ‘impuls’. Skrolovanje u impulsnom stilu omogućava određeni stil animacija skrolovanja koji se ne može naći na drugim platformama, a prvi put je predstavljen sa Microsoft Edge (UWP verzija). Pomoću skrolovanja u impulsnom stilu, Microsoft namjerava da skrolovanje učini ‘reaktivnijim’, čineći ga mnogo glatkijim.

Prema Microsoft-u, primjena skrolovanja u impulsnom stilu vrlo je slična postojećoj Chromium-ovoj animaciji skrolovanja, ali postoje neke ključne razlike. Na primjer, kada je ova funkcija omogućena, webpage content će se početi da se kreće brzo, a zatim će usporiti zbog frikcije. Ovo ponašanje pri skrolovanju nešto je što je originalni Microsoft Edge učinio vrlo dobro, ali trenutno u Chromium Edge-u i Google Chrome-u to još uvek nije riješeno.

U nedavnoj verziji Chromium Edge-a, Microsoft kaže da je već omogućio podršku za ova poboljšanja skrolovanja i da glatkost skrolovanja neće uticati na skrolovanje po dugim stranicama ili dokumentima. Međutim, Microsoft je upozorio da animacija neće biti potpuno ista kao ona u EdgeHTML-u. Microsoft takođe radi na poboljšanjima tamnog režima za Google Chrome. Na primjer, buduće ažuriranje će na Chrome stranice dovesti tamne klizače.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve