Utorak, 21 Marta, 2023
Rubrika:

Chat GPT-4 dostupan svima, Microsoft ukida listu čekanja

Microsoft je u centru pažnje, prvi put posle desetak godina, zahvaljujući Chat GPT-4 servisu koji koristi vještačku inteligenciju

Microsoft uživa u publicitetu koji mu je tako nedostajao svih ovih godina. Napokon, izlaskom Chat GPT servisa na bazi vještačke inteligencije, ponovo je u centru pažnje korisnika. Uprkos uspjehu za kratko vrijeme i opšte euforije, Microsoft je svo vrijeme bio oprezan i uzdržan sa tempom kojim je omogućavao korisnicima da isprobaju i koriste novi Bing pretraživač na bazi Chat GPT-4 tehnologije. Međutim, ubrzo nakon izlaska, izgleda da novi Bing ruši sve dosadašnje barijere popularnosti.

Microsoft koji je inače najveći investitor u kompaniju Open AI, izgleda da je ukinuo liste čekanja koje postoje zbog velikog interesovanja korisnika za korišćenjem najnovije verzije Bing pretraživača i Chat GPT-4 AI tehnologije. Navodno, sada svi korisnici imaju momentalni pristup ovoj tehnologiji.

Windows Central je među prvima uočio ovu promjenu, potvrđujući kako korisnici više ne moraju da čekaju u želji da isprobaju novi Bing. TechCrunch je testirao nekoliko različitih naloga, starih i novih, i svaki put je dobio momentalni pristup novoj usluzi.

Novi Microsoft Bing i Chat GPT-4 možete koristiti odmah i bez čekanja

Uprkos činjenici da naslovna strana novog Bing pretraživača i dalje prikazuje taster za prijavu na listu čekanja, možete se prijaviti sa vašim važećim nalogom i praktično odmah koristiti usluge novog servisa. Dok se čeka potvrda od strane kompanije Microsoft kako je novu verziju AI usluge moguće koristiti praktično bez čekanja, kompanija iz Redmonda je održala novi događaj pod nazivom “Poboljšajte produktivnost uz pomoć vještačke inteligencije”. Agenda tog događaja je bila ograničena na predstavljanje novog alata za Microsoft 365 (Office) koji će koristiti snagu vještačke inteligencije.

Microsoft pokušava u ovom trenutku da iskoristi momentum sveopšte Chat GPT popularnosti i zato ga ubrzano ugrađuje u svoje najpopularnije servise i programe. Prošlog mjeseca, Microsoft je uveo Chat GPT-4 u “Taskbar” Windows 11 operativnog sistema. Ranije tokom ove nedjelje je i Edge internet pregledač dobio novu opciju Bing AI pretraživača.

Open AI tehnologija se pokazala kao pun pogodak za Bing pretraživač, obzirom da je prijavljeno čak 100 miliona dnevno aktivnih korinsika na ovom servisu. Ovo je u najmanju ruku i očekivano imajući u vidu euforiju koja vlada u vezi Chat GPT usluge, uspjevši da privuče na desetine miliona korisnika željnih da ga pokrenu i isprobaju.

Nakon što su korisnici uspjeli da pređu određenu granicu i dovedu ga u problematičnu situaciju, Microsoft je počeo da uvodi različita ograničenja prilikom konverzacije ovog AI alata sa krajnjim korisnicima, prije svega zbog velikog interesovanja i preopterećenja svojih servera. Ranije tokom nedjelje je uveo ograničenje od 15 minuta po pojedinačnoj sesiji ili 150 poruka na dnevnom nivou.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve