Canon predstavio EOS Ra mirrorless kameru za astrofotografiju

Canon EOS Ra ima specijalno dizajniran IR filter koji je modifikovan tako da propušta četiri puta više talasne dužine talasa (hidrogen alfa zrake)

Bez mnogo pompe, predstavljena je nova Canon-ova kamera specijalno napravljena za fotografisanje nebeskih tijela, planeta i galaksije, kao i noćnu fotografiju.

Poput Nikon-a D810a prije nje, Canon EOS Ra ima specijalno dizajniran IR filter koji je modifikovan tako da propušta četiri puta više talasne dužine talasa (hidrogen alfa zrake), u poređenju sa običnim Canon EOS R modelom. Takođe, EOS Ra omogućava 30x uvećanje u EVF i LCD prikazu kako bi precizno fokusirao udaljena nebeska tijela.

Osim toga, manje ili više je sličan svojem rođaku koji u nazivu nema dodato slovo “a”. Posjeduje isti 30.3MP full-frame CMOS senzor, isti kvalitet izrade gde je magnezijumom prekriveno tijelo, zatim RF mount sistem objektiva, istu rezoluciju EVF i LCD i tako dalje.

Ukoliko nijeste zainteresovani za ovaj uređaj isključivo za astrofotografiju, onda ga nemojte uzimati u obzir pri kupovini jer je IR filter modifikovan tako da vam u standardnim scenarijima fotografisanja može smanjiti kvalitet fotografija.

Canon EOS Ra je moguće kupiti u pretprodaji i koštaće 2500 dolara, u poređenju sa Canon EOS R modelom koji se trenutno prodaje za 1800 dolara. Još uvek nema zvaničnog datuma prodaje ali se očekuje da će biti početkom decembra.

Komentari

avatar