Bez mnogo pompe, predstavljena je nova Canon-ova kamera specijalno napravljena za fotografisanje nebeskih tijela, planeta i galaksije, kao i noćnu fotografiju.

Poput Nikon-a D810a prije nje, Canon EOS Ra ima specijalno dizajniran IR filter koji je modifikovan tako da propušta četiri puta više talasne dužine talasa (hidrogen alfa zrake), u poređenju sa običnim Canon EOS R modelom. Takođe, EOS Ra omogućava 30x uvećanje u EVF i LCD prikazu kako bi precizno fokusirao udaljena nebeska tijela.

Osim toga, manje ili više je sličan svojem rođaku koji u nazivu nema dodato slovo “a”. Posjeduje isti 30.3MP full-frame CMOS senzor, isti kvalitet izrade gde je magnezijumom prekriveno tijelo, zatim RF mount sistem objektiva, istu rezoluciju EVF i LCD i tako dalje.

Ukoliko nijeste zainteresovani za ovaj uređaj isključivo za astrofotografiju, onda ga nemojte uzimati u obzir pri kupovini jer je IR filter modifikovan tako da vam u standardnim scenarijima fotografisanja može smanjiti kvalitet fotografija.

Canon EOS Ra je moguće kupiti u pretprodaji i koštaće 2500 dolara, u poređenju sa Canon EOS R modelom koji se trenutno prodaje za 1800 dolara. Još uvek nema zvaničnog datuma prodaje ali se očekuje da će biti početkom decembra.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve