Godinama unazad Samsung je u februaru ili martu predstavljao novu liniju Galaxy S telefona, dok je nova generacija Galaxy Note telefona predstavljana tokom ljeta. Ako je vjerovati glasinama koje su se nedavno pojavile, ova praksa će uskoro biti promijenjena.

Foto: GettyImages / Bryan Bedder

Tokom jedne od prethodnih konferencija za novinare posvećenoj Galaxy S10 seriji, zvaničnici iz Samsung-a su izjavili sumnju da će se sledeće godine pojaviti Galaxy S11. Drugim riječima, budući Galaxy S telefoni će se najvjerovatnije drugačije brendirati.

Iz kompanije su takođe stigle informacije da je okrugla brojka u imenu aktuelne S serije zgodno vrijeme da se izvrši unificiranje brenda, a nezvanično se pominje da bi se to uradilo potencijalnim spajanjem Galaxy S i Galaxy Note linija proizvoda.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Ova odluka definitivno ima smisla. Kada su se pojavile Galaxy S i Galaxy Note serije, postojala je jasna linija razdvajanja između njih, piše Phone Arena.

Vremenom, naročito nakon pojave Galaxy S6 i Galaxy Note 5 modela 2016. godine, razlike su se toliko smanjile, da su postala jasna preklapanja između ove dvije linije.

Danas možemo da kažemo da je Galaxy Note u suštini Galaxy S sa dodatom S Pen olovkom.

 

Foto: GettyImages / Drew Angerer

Najvažnije je da je pored potrošača i Samsung shvatio tu činjenicu.

Još uvijek nema zvaničnih potvrda da će se ovo spajanje brendova zaista desiti, ali po svemu sudeći u kompaniji se ozbiljno razmišlja o tome.

Među (nezvaničnim) imenima za naslednika ove dvije linije proizvoda pominje se Galaxy One linija koja bi mogla da ugleda svjetlost dana tokom 2020. godine, prenosi PC Press.

Foto: GettyImages / Justin Sullivan

Naravno, suviše je rano da bismo znali da li će svi modeli potencijalne nove linije Galaxy proizvoda imati S Pen.

Takođe, ne zna se ni kada će biti vrijeme za predstavljanje to nove linije, a prostor koji eventualno nastane zbog neobjavljivanja novog S ili Note modela možda će se popuniti predstavljanjem druge generacije Galaxy Fold telefona.

Komentari

avatar