Vivaldi se odavno predstavlja kao brauzer za napredne korisnike koji žele i umiju da ga prilagode svojim potrebama. Nakon što je uspjela da zauzme svoje mjesto na desktop računarima, kompanija širi prisustvo i na mobilne uređaje.

Foto: Ilustracija

Kako prenosi TechCrunch, Vivaldi za Android zadržava izgled, osjećaj i brzinu desktop pregledača, ali bez želje da se “optereti” bezbrojnim opcijama i na mobilnim telefonima.

Sveukupno iskustvo korišćenja je, piše TechCrunch, prilično jednostavno. Vivaldijev tim je na dno stavio sve standardne UI funkcije pa se može koristiti jednom rukom većinu vremena. Tu su i napredne funkcije upravljanja tabovima koje obično nisu dostupne na mobilnom uređaju, uključujući mogućnost kloniranja kartica i funkciju snimanja ekrana koja omogućava snimanje cele stranice ili samo vidljivog područja.

Za one koji redovno koristite različite pretraživače, Vivaldi nudi prečice za njih.

Jedino što izdvajaju da bi trebalo ispraviti jeste zaštita praćenja koju Vivaldi nema i koju je, za razliku od desktopa gdje možete lako instalirati ekstenziju, na mobilnim uređajima teže postaviti.

Vivaldi za Android je, za sada, dostupan u beta fazi a stabilna verzija se očekuje uskoro.

Komentari

avatar