Nedjelja, 10 Decembra, 2023
Rubrika:

Bitcoin je pao za 5% na najniži nivo u posljednja 3 mjeseca

Bitcoin je u padu od 7,2% ovog jmeseca i nastavlja tempom drugi negativni mjesec zaredom nakon pada od 15% u avgustu

Bitcoin je početkom nedjelje pao na najniži nivo u posljednja tri mjeseca pošto su investitori odbacili rizična sredstva usred očekivanja viših kamatnih stopa.

Najveća svjetska kriptovaluta pala je za oko 5% na najniži nivo u toku dana od 18.276 dolara, dostigavši najniži nivo od 19. juna. Posljednji put je pala za 2,9% na 19.166,00 dolara. Bitcoin je u padu od 7,2% ovog mjeseca i nastavlja tempom drugi negativni mjesec zaredom nakon pada od 15% u avgustu.

Ethereum je takođe pao za sličnih 5% na 1.281 dolar po komadu u ponedjeljak, dostigavši najniži nivo od 15. jula. Posljednji put je bio niži za 1,9% na 1.354,86 dolara. Trenutno je u padu od 17% ovog mjeseca, na putu da objavi svoj najgori mjesec od juna.

Rizična sredstva su pod ogromnim pritiskom jer se očekuje da će se Federalne rezerve pridržavati svog agresivnog plana pooštravanja. Očekuje se da će centralna banka ove sedmice odobriti treće uzastopno povećanje kamatne stope od 0,75 procentnih poena koje bi referentne stope podiglo do raspona od 3%-3,25%.

„Kupci na malo imaju dugoročnu perspektivu o bitcoinu, dok institucionalni trgovci tretiraju digitalnu imovinu poput tehnoloških akcija i usvajaju kratkoročni mentalitet koji doprinosi rasprodaji koju vidimo“, rekao je Chris Kline, glavni direktor prihoda i suosnivač Bitcoin-a. „Politika pooštravanja u Fed-u jača dolar i sveukupno smanjuje rizična sredstva.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve