Petak, 9 Decembra, 2022
Rubrika:

Bethesda u centru još jednog skandala: Konkurencija tvrdi da su ih namjerno sabotirali

Ragnarok traži 100 miliona dolara odštete zbog sabotiranja izlaska igre Rune 2 i namernog nanošenja štete kako bi se oslabio potencijal naslova nakon izlaska

Nove The Elder Scrolls video-igre za sada nema na vidiku, a izgleda da Bethesda želi da se potrudi da u međuvremenu ne stigne nikakav klon. Tako bar misli izdavač Ragnarok, koji je zbog neuspJeha svoje video-igre Rune 2 pokrenuo niz tužbi, a u jednoj je sada uključena i Bethesda/ZeniMax.

Foto: Getty Images/Christian Petersen

Video-igra Rune 2 se pojavila prije oko godinu dana za PC, a odmah nakon njenog izlaska, studio koji ju je kreirao, Human Head, iznenada je objavio da se gasi u potpunosti, nakon čak 22 godine postojanja i bogate istorije za sobom.

To je za Rune 2 značilo da ostaje bez prekopotrebne podrške nakon izlaska, i probleme za željne igrače. Studiji se gase širom svijeta, i ništa ne bi čudilo, da odmah po gašenju Bethesda nije ozvaničila osnivanje Roundhouse Studios, sačinjenog upravo od developera iz Human Head studija, prenosi play.co.rs.

Istragom izdavača Ragnarok utvrđeno je da je Bethesda dvije nedjelje pred izlazak Rune 2 osnovala novi studio za Human Head developere, čime je unaprijed pripremljen teren.

To nije sve, pošto je u tužbi navedeno da je ZeniMax(kompanija u čijem se vlasništvu nalazi Bethesda) naredio developerima da obustave rad na Rune 2.

Naravno, direktna tužba je upućena rukovodstvu i članovima studija Human Head, koji su zbog želje za novcem koji je navodno ponuđen, blisko sarađivali sa kompanijom Bethesda i slali su verziju igre Rune 2 kako bi se uvidjela potencijalna pretnja koju Rune 2 ima na The Elder Scrolls franšizu.

Ragnarok traži 100 miliona dolara odštete zbog sabotiranja izlaska igre Rune 2 i namernog nanošenja štete kako bi se oslabio potencijal naslova nakon izlaska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve