Petak, 24 Marta, 2023
Rubrika:

Ažuriranje za PlayStation 5 korisnicima sada omogućava da dodaju svoj SSD u konzolu

Sony je objavio i spisak zahtjeva koje će SSD-ovi morati da ispune kako bi bili podobni za PS5

Sony PlayStation 5 konzola stiže sa fiksnom količinom prostora za skladištenje podataka. Za one, koji žele više prostora za smještanje svojih omiljenih igara, stižu lijepe vijesti.

Nedavno je Sony objavio ažuriranje za PS5, koje otključava SSD slot u konzoli. To znači da korisnici sada mogu da otvore konzolu i dodaju svoj SSD ukoliko im je potreban dodatni skladišni prostor. Prethodno je ova opcija bila dostupna samo beta testerima.

Ipak, Sony je objavio i spisak zahtjeva koje će SSD-ovi morati da ispune kako bi bili podobni za PS5. Prema informacijama sa Sonijeve stranice za podršku, SSD koji korisnik bira mora biti M.2 SSD a ne M.2 SATA SSD. Takođe, kompletan SSD mora da bude formatiran za PS5 i ne može se podijeliti na particije.

Pored navedenog, SSD ne može da ima svoj provodnik toplote, a Sony ovo preporučuje zbog toga što bi korišćenje ovakvih modela moglo uticati na efektivnost ugrađenog provodnika toplote u konzoli. Na kraju, SD mora da ima bar 5500 MB/s brzinu i PCIe Gen4 interfejs.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve